Americká čokoláda
Ingredience: 2tabulky na vaření 2dl horkého mléka 3lžíce horké černé kávy 2vejce 1šlehačka 1lžíce rumu
Postup: Čokoládu rozlamte na malé kousky a dejte vařit do mléka. V mixéru rozšlehejte vejce, přidejte kávu, rum a mléko s čokoládou. Rozmixujte. Směs přelévejte do sklenic a dejte do chladničky. Před podáváním zdobte šlehačkou.
(ČERPÁNO Z WWW.FRETCINYRECEPTIKY.ESTRANKY.CZ)
Žabí huby
Ingredience: Těsto: 25dkg hladké mouky 25dkg másla 1vejce a lžíce vody Nádivka: 10dkg mletých vlašských ořechů, 10dkg cukru moučka, 1vejce a 1žloutek
Postup:
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme tak hodinu odpočinout v lednici. Vyválíme a vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme lžičkou náplň a přehneme jako taštičku. Okraje dobře přimáčkneme a pečeme do růžova. Hotové obalujeme v cukru jako van,rohlíčky.
Oříšková srdíčka
Ingredience: Těsto: 240 g hladké mouky 100 gcukru moučky 200 g Hery 80 g lískových oříšků 1 žloutek 1 balení vanilkového cukru citronová kůra mletá skořice Náplň: 250 g Hery 150 g cukru moučky 1 balení vanilkového cukru 2 lžíce rumu 100 g čokolády na vaření, světlá poleva na dohotovení.
Postup:
V míse nejdřív lehce promísíme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme ostatní přísady a nakonec vsypeme mouku smíchanou s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Propracujeme v hladké těsto a necháme 30 minut v chladu odležet. Poté rozválíme na plát o síle 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Můžeme si pomoci vyvalováním těsta mezi dvěma papíry na pečení, tak lze těsto rozválet velmi tence, aniž by se trhalo. Naskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 ˚C asi 15 minut. NÁPLŇ: Heru utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Ochutíme rumem. Polovinu upečených srdíček potřeme náplní a druhou polovinu čokoládovou polevou. Slepíme k sobě. Můžeme ozdobit světlou polevou přes tmavou čokoládu.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář